JHM BYDER VELKOMMEN TIL - VÆRKOMMEN HERSENS PÅ NETHINDEN - VELKOMMEN

2008-07-26

RØRFORSTRÆKKEREN

En rørlægger-lærling skar et vandrør til og gik ind til mester med det. Da mester skulle montere røret opdager han, at det er for kort og siger: hvad laver du knægt, det kan jeg ikke bruge til noget – nå, men så må du ud i bilen og hente rørforstrækkeren.

Lærlingen, der ked af fejltagelsen vil gøre skaden god igen, skynder sig ud i bilen og leder efter det stykke værktøj, mester har bedt ham om at hente. Han leder og leder og bliver mere og mere nervøs, da han ikke kan finde rørforstrækkeren. Til sidst vender han fortvivlet tilbage til mester, for at spørge ham, hvor den ligger henne. Mester rynker panden og siger: jamen den må da være derude, tror du ikke, prøv og kig én gang til. Som af mester sagt, så gjort af lærling.

Ude i bilen står tingene helt stille for lærlingen, han har været igennem hele bilen og kan ikke finde den skide rørforstrækker. Endeligt går det tøvende op for ham, at man ikke kan forstrække et vandrør – kun afkorte det. Mester må have taget fusen på ham, der findes overhovedet ikke sådan noget som en rørforstrækker. Han griner hele vejen ind i huset og udbryder straks han træder ind ad døren: Der findes ikke noget, der hedder en rørforstrækker, for det kan jo ik' la' sig gøre! – til stor latter for mester og de øvrige håndværkere i huset, der efterhånden er blevet delagtiggjort i arbejdets ungdommelige afbrydelse.

Tak til blikkenslageren for den. JHM.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

JHM: "ÆRLIGHED VARER LÆNGST"!

HOKUS POKUS FILIHANKAT